Hűtőházak

A minőségi Post Harvest tevékenység alapja a zöldség és a gyümölcs jó hűtése.

Ennek fontossága az elmúlt években már itthon is bebizonyosodott, amikor a magyar termékeket is versenyben, a piac elvárásai szerint kellett értékesíteni.

Közismert tény, hogy a zöldség-és a gyümölcs hűtése különleges tudást igényel, mert (eltérően a hús, vagy a tej hűtésétől) itt élő organizmusokat kell a lehető leghosszabban, a legkíméletesebben eltartanunk.

Lehet olcsón építeni egymás mellé rakott panelekből, rosszul záró ajtókból, olcsó technikával, olcsó munkával összerakott úgynevezett hűtőházakat, mint ahogy ez Magyarországon is számos esetben történt az elmúlt években- a „kevés pénzre hivatkozva”.

Erre vonatkozik azonban a PW argumentuma:

Inkább építs 80% kapacitást 100%-os minőségben, mint 100% kapacitást 80%-os minőségben!


Mert kapacitást bővíteni (hozzáépíteni) mindig, de gyenge minőséget feljavítani nem lehet.

Nem megfelelő hűtőházból nem akkor adnak el, amikor a legmagasabb az ár, hanem amikor eladni kényszerülnek a tárolt áru egyre romló minősége miatt!

A HAND Kft által is kínált zöldség- gyümölcs hűtőházak a Németországban piacvezető Plattenhardt + Wirth Gmbh által épített kamrák és a FRIGOTEC Gmbh. által tervezett és kivitelezett hűtés – és ULO technológiákra alapulnak.

Ezek a cégek 40 éve működnek együtt német Egyetemi Kutatóintézetekkel, és az ott kifejlesztett kutatási eredményeket ötvözik a felhasználók tapasztalataival –ezzel biztosítva felhasználóik piaci előnyét szerte a világon.

A cégek által épített átmeneti –és tartós (ULO) zöldség -és gyümölcstárolók a világ legjobbjai – legyen az Németország, Hollandia, Kína, Szlovénia, vagy más ország piaca.

Büszkék vagyunk arra, hogy nincs ez másként Magyarországon sem, ahol az általunk tervezett és kivitelezett zöldség – és gyümölcstárolók (a legjelentősebbeket említve):

  • Zalaszántó ALMAKUTI: 5.000 tonnás ULO almatároló
  • Sáránd KASZ-COOP/HAVITA: 2.600 tonnás ULO hűtőtároló
  • Hosszúhegy ELMA: 2.000 tonnás ULO almatároló
  • Kecskemét AGROLOG: zöldségtároló és gyorshűtő
  • Lakitelek AGROLOG: 2.000 tonnás barack-alma és zöldség hűtő (ULO)
  • Kiskunfélegyháza MARILLEN: zöldség-gyümölcs ULO- és mélyhűtő

Ezek a tárolók Magyarország legjobbjainak tekinthetők: piaci előnyt adva használóinak az eltarthatóság, az optimális energiafelhasználás, a minimális súlyveszteség és a tárolási betegségek előfordulásának területén egyaránt.

Szolgáltatásainkat Magyarországon egyedülálló, felbecsülhetetlen értékű
  • magyar nyelvű részletes betanítás
  • folyamatos technológiai támogatás
is támogatja.

A cégek web-oldalait meglátogatva további információkhoz juthat

  www.plawi.de
  www.frigotec.de

de örömmel adunk felvilágosítást magunk is az oldal tetején látható elérhetőségi címek felkeresésével.