A VÁLOGATÁS MINŐSÉGE  -  A MINŐSÉGI VÁLOGATÁS


A válogatógépek minőségét meghatározza, hogy milyen mértékben kíméli a válogatandó gyümölcsöt. A  gyümölcsök megkímélésében a Greefa élenjáró a gyártók között.

A Greefa Machinebouw BV 50 éve tervez és gyárt gyümölcs- és zöldség válogató berendezéseket. Több, mint 40.000 mechanikus és 5.000 elektronikus berendezése működik a világ 45 országában a felhasználók teljes megelégedésére.  Európa nagy almatermelő körzeteiben:

  • Dél-Tirolban az alma több, mint 75%-át,
  • Steierországban és Dél- Németországban legalább 70%-át
a Greefa által gyártott gépeken válogatják le.

A Greefa nem csupán a gyümölcsöt leginkább kímélő berendezést kínálja, hanem 50 -kutatás-fejlesztéssel foglalkozó- mérnöke munkájának eredményeként olyan válogatási technikákat is alkalmaz a gyakorlatban, mint a felületi hibára, a húskeménységre, a cukorfok és a belső húsbarnulás paraméterei alapján történő válogatás.

A piacon (már Magyarországon is!) egyre inkább megkövetelt a  zöldségek és gyümölcsök leválogatása, a válogatott gyümölcsök kínálata.

Magyarországon immár 20 Greefa gép működik, melyet felhasználóik alma, barack, paradicsom, paprika (magyar paprika!) csoportba-sorolásához használnak. Ezen gépek némelyike a kisebb termelők, termelő-egységek igényét szolgálja ki, de a piacvezető termelők, a TÉSZ-ek jelentős része is a Greefa 2 – és 4 soros gépsorait használja.  

Sárándon található a világ élvonalához tartozó, a Magyarországon legkiválóbbnak mondható, Greefa gyártmányú automata vizes ürítős, tartályláda-töltőkkel szerelt, a holnap igényeinek már megfelelő GEOSORT berendezés, melynek kapacitása 6-8 tonna alma óránként. A gép alkalmas a gyümölcskeménység, vagy a felületi hiba szerinti (IQS) válogatás módszerének későbbi fogadására is.

A magyar felhasználók listáját ide kattintva láthatja.

A Greefa Magyarországon működő elektronikus válogatógépei foto-optikai elven színre és méretre (némelyikük ezen túl súlyra is) válogatnak és magyar nyelven megjelenő számítógépes programjuk a kezelő által szabadon változtatható. A programok lehetőséget adnak arra, hogy a leválogatott tételek paramétereit kinyomtassák (egyértelművé téve a válogatott árú minőségét), illetve arra, hogy a különféle „tételeket” történeti sorrendben összegezzék, elemezzék.

A Greefa gépek modul-elemekből épülnek fel, egyedülálló lehetőséget kínálva a felhasználó igényének leginkább megfelelő gépsor összeállítására, melyet a Greefa tervezői 40 év technológiai tapasztalatával egyedileg terveznek meg. A gépsorok az igények változásával a későbbiekben módosíthatók, bővíthetők. Így például a száraz ládaürítő lecserélhető a vizes tartályláda-ürítők valamelyikére (a vizes ürítők több típusban is ajánlhatók!).  A gépsorok kiegészíthetők további kijáratokkal (a válogatott csoportok száma tetszőleges mértékig növelhető!) csomagolósorokkal, kis- és nagyládatöltőkkel. A száraz kihordók lecserélhetők a későbbiekben az előválogatáshoz ideális vizes csatorna-rendszerrel és igény szerint vizes ládatöltő robottal is.

A Greefa gépeit kiegészítik a LONGOBARDI, a SADO, a BURG és egyéb gyártók termékei is.

A Greefa honlapjára kattintva (www.greefa.nl) további részletek tudhatók meg.

A HAND Kft, a Greefa Magyarországi kizárólagos képviselője természetesen örömmel várja kérdéseiket az oldal tetején látható telefon, vagy faxszámon, illetve email-ben.

A Greefa-világhálózatának segítségével esetleges igényük kielégítésére használt gépsorokra is ajánlatot adunk, melynek üzemi biztonságát itthoni szervíz-szolgáltatásunk adja.