HŰTÉSI TECHNOLÓGIÁK

Zöldség- és gyümölcs hűtési technológiák

A HYDROCOOLER cseresznye, meggy és más bogyós gyümölcsök szedés után 2-3 órán belül történő gyorshűtéséhez használandó eszköz, mely minőségi áru előállításához élettanilag elengedhetetlen.

Ennek alkalmazását a nívós forgalmazók már megkövetelik részben azért, mert használata esetén a polcállóság napokkal meghosszabodhat.

A folyamatos üzemű gép szállítószalagjára helyezett cseresznyével teli rekeszeket áthúzzák az „alagúton”, és közben nagy mennyiségű vízzel permetezik.

Az 1-4 fokos hideg vizet a gépegység freonos (R-404a) víz-hűtőjével állítják elő. A berendezés több méretben rendelhető (pl. 3 vagy 4 tonna áru óránkénti hűtéséhez).

Egy 4 tonnás berendezés mérete 2.300 x 6.500 x 2.690 mm, súlya kb. 7000 kg. A hűtőberendezés elektromos teljesítménye 21,5 kW.