Egalizáló berendezések
A teljes gépsor alapja lehet az alábbi képen látható, kisláda ürítővel szerelt gépsor, melynek egységei:
minőségválogató szalag
súly-optimalizáló egység (többfejes mérleg)
zacskózó (töltő-, záró- és nyomtató egység kívánság szerint kihordó szalaggal és körasztallal)
automata tálcatöltő
Valamennyi elem választható most vagy később.
A fentiekben látható gépsort alma, körte, paradicsom, szilva és más érzékeny termékek nagypontosságú mérésére és csomagolására fejlesztették ki.
Nagy teljesítmény mellett igen kíméletesen kezeli a gyümölcsöt.
Kezelése egyszerű és 500 gramm - 3 kilogramm tartományban képes a többfejes mérleg egységrakományt összeállítani.
A gépsor kapacitása kb. 40 egység/perc. Egy tipikus alaprajzi elrendezés:
Az egalizáló egység:
A többfejes mérleg átlagban 0,5% eltéréssel dolgozik a megadott értékhez képest.
A napi termelési adatok a gépről könnyen lekérdezhetők/ lementhetők.
A vevő igénye szerint fél- vagy teljesen automatikus üzemű csomagológépek
Az egyik "kijárati oldalon" lehet a (gyümölcsöt kíméletesen töltő) automata zacskózó berendezés, melyet a vevő által programozható nyomtató és lezáró egység, - illetve a körasztal tesz kompletté.
csatlakoztathatók a gépsorhoz.
A zacskózott termék:
Ez a berendezés percenként maximum 30 zacskót tud (az előre megnyomott és logóval ellátott fóliatekercsből) megtölteni és lezárni.
A nyomtató erre a zacskóra nyomja rá a gyümölcsök adatait (fajta, súly, EAN kód, stb).
Egyszerű átkapcsolással a mérlegelt gyümölcs a tálcatöltő, illetve az ahhoz csatlakozó fóliázó sorra kerülhet. A tálcatöltő berendezés 2-es/4-es/6-os/8-as tálcákat tud automatikusan tölteni.
A berendezés fotója:
Fóliázó berendezés
Az AUTOMAC ezen modellje percenként maximum 60 tálcát tud csomagolni (fóliabevonat).
Nagyszámú termékfajtát tud előállítani (méretek, tálcák és dobozok).
Címkegyártó- és címkéző berendezés
Percenként max. 50 egyedi mérésre, címke elkészítésére és pneumatikus felvitelére alkalmas gép.
A gépsort a vevő igényeinek megfelelő továbbító-szalagokkal és körasztalokkal egészítjük ki.